Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πανάδες σε πρόσωπο και χέρια..

Οι πανάδες είναι σκουρόχρωμες κηλίδες που εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο και τα χέρια λόγω της μελανίνης που παράγεται από τα μελανοκύτταρα κατά τη διάρκεια της μελανογένεσης.



Η εμφάνιση των κηλίδων ή πανάδων στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία σε συνδιασμό με την πάροδο του χρόνου.

Σε πρώτο επίπεδο η δυσχρωμία μπορεί να αντιμετωπιστεί  με τη χρήση ειδικών καλλυντικών προϊόντων.Από 'κει και πέρα μία γενική συμβουλή είναι η χρήση αντηλιακών προϊόντων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους,καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα με έντονη ηλιοφάνεια.Ο υψηλός δείκτης προστασίας και η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή του στις ευαίσθητες περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη αλλά και τον περιορισμό του φαινομένου.

 Κρέμα για πανάδες στα χέρια, αντιγηραντική  κρέμα χεριών.
Οφέλη:Λευκαντική κρέμα χεριών που ρυθμίζει την παραγωγή  μελανίνης. Ελαχιστοποιεί την ένταση και τον αριθμό των κηλίδων ηλικίας από την πρώτη εβδομάδα από την χρήση. Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, προσφέρει στην υψηλή προστασία ενάντια στη UV ακτινοβολία SPF 20.Απλώστε 2 φορές τη μέρα.

  • Αισθητικοί:Οι αισθητικοί προτείνουν το peeling με ΑΗΑ(οξέα φρούτων) αλλά και το φυτικό peeling.
  • Δερματολόγοι:Για να επαναφέρουν ομοιόμορφο χρώμα οι δερματολόγοι,καταφεύγουν συνήθως στη μέθοδο της χημικής δερμο-απολέπισης ή της χημικής δερμο-απόξεσης,που στόχο έχουν την ανανέωση των στιβάδων του δέρματος και την ομογένεια της επιδερμίδας.
  • Πλαστικός χειρουργός:Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι σχετικά απλή και μπορεί να δοθεί στο ιατρείο χωρίς να εφαρμοστεί ενέσιμη τοπική αναισθησία.Η αναλγησία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και ειδικής περίδεσης των άκρων για 2 ώρες πριν το θερμό καυτηριασμό των κηλίδων.Ένας άλλος τρόπος είναι το lazer.Λειτουργουν με τον ίδιο τρόπο,αλλά ο θερμοκαυτηριασμός είναι προτιμότερος καθώς υπερτερεί στο ότι η καταστροφή των δύσμορφων πανάδων είναι ελεγχόμενη όσον αφορά το βάθος. Αντίθετα το lazer,δεν παρέχει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου βάθους του καυτηριασμού με αποτέλεσμα είτε να δημιουργούνται βαθουλώματα, είτε να είναι πιο  συντηρητικός και επιφανειακός , ώστε να  υπάρχει ενδεχόμενο επανεμφάνισης στο ίδιο σημείο.(Πληροφορίες από το internet)



Μία φορά την εβδομάδα κάνε επαλήψεις με λεμόνι (έχει λευκαντικές ιδιότητες) και πάντα αντηλιακή και ενυδάτωση στα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.